Как да деактивирате местата във Facebook: 10 стъпки (със снимки)

Съдържание:

Как да деактивирате местата във Facebook: 10 стъпки (със снимки)
Как да деактивирате местата във Facebook: 10 стъпки (със снимки)
Anonim

Ако приложението Facebook Places ви се струва прекалено „Голям брат“, може просто да се откажете от използването на тази функция, като никога „не се регистрирате“никъде. Но това не е достатъчно, за да останете географски анонимни. Все още е възможно други хора да ви маркират и да разкрият вашето местоположение на всеки, на когото предоставят информацията за потребителския си профил (което може да бъде всеки). Продължете да четете за подробни инструкции.

Стъпки

Деактивирайте Facebook Places Стъпка 1
Деактивирайте Facebook Places Стъпка 1

Стъпка 1. Отидете на „Акаунт“в горния десен ъгъл и кликнете върху „Настройки за поверителност“

Деактивирайте Facebook Places Стъпка 2
Деактивирайте Facebook Places Стъпка 2

Стъпка 2. Кликнете върху „Персонализиране на настройките“

Деактивирайте Facebook Places Стъпка 3
Деактивирайте Facebook Places Стъпка 3

Стъпка 3. Потърсете „Места, на които се регистрирам“и „Включете ме в„ Хората тук сега “, след като се регистрирам“

Уверете се, че квадратчето за отметка (Активиране) до „Включете ме в„ Хората тук сега “, след като се регистрирам“не е отметнато.

Деактивирайте Facebook Places Стъпка 4
Деактивирайте Facebook Places Стъпка 4

Стъпка 4. Щракнете върху падащото меню до „Места, на които се регистрирам“и кликнете върху „Персонализиране“

Деактивирайте Facebook Places Стъпка 5
Деактивирайте Facebook Places Стъпка 5

Стъпка 5. В полето, което се показва, изберете „Само аз“от първото падащо меню

Това е толкова лично, колкото става.

Деактивирайте Facebook Places Стъпка 6
Деактивирайте Facebook Places Стъпка 6

Стъпка 6. Върнете се в настройките за поверителност

Потърсете „Приятелите могат да ме регистрират в Места“(това е в раздела, озаглавен „Нещата, които другите споделят“. В падащото меню изберете „Деактивирано“.

Метод 1 от 1: Премахване на съществуващи тагове

Деактивирайте Facebook Places Стъпка 7
Деактивирайте Facebook Places Стъпка 7

Стъпка 1. Ако приятел вече ви е маркирал на място, а вие не искате да бъдете маркиран, ето какво да направите, за да се деактивирате:

Деактивирайте Facebook Places Стъпка 8
Деактивирайте Facebook Places Стъпка 8

Стъпка 2. Отидете в профила си, в профила на приятеля си или в страницата „Място“

Деактивирайте Facebook Places Стъпка 9
Деактивирайте Facebook Places Стъпка 9

Стъпка 3. Изберете „Премахване на етикет“

Деактивирайте Facebook Places Стъпка 10
Деактивирайте Facebook Places Стъпка 10

Стъпка 4. След като бъде избран, етикетът, който ви засяга, ще бъде премахнат от това място

Съвети

  • Ако сте родител на тийнейджър, използващ Facebook, това е наистина подходящ момент да седнете и да поговорите по въпросите на поверителността. Много тийнейджъри смятат, че е чудесно приятелите им да знаят къде се намират по всяко време, без да се замислят за потенциалните опасности, които това би могло да породи по отношение на тормоза, недоброжелателни непознати, които са се престрували, че са приятели, преследвачи или просто са преследван от някой, който може да иска да бъде около тях през цялото време (страховитият преследвач, който иска да ви покани да излезете).
  • Обърнете внимание, че настройките по подразбиране за тези под 18 години са по -строги. Ако сте под 18 години, Facebook няма да позволи вашето местоположение да бъде разкрито на никой друг, освен на вашите приятели във Facebook, точка. Това означава, че при условие че вие (или вашият син или дъщеря) сте предоставили правилните данни за датата на раждане, акаунтът автоматично ще позволи само на приятелите да знаят за местоположението. Това работи дори ако непълнолетният е задал информацията си така, че да е видима за всички.

Популярни по теми